Česta pitanja


Kontaktirajte nas

Da svoj dom čim bolje opremite, a u skladu sa Vašim željama, molimo Vas da nas kontaktirate!


 

info@roltek.hr

O garažnim vratima

1. Kada izabrati ROLO garažna vrata
2. Kada izabrati STROPNA garažna vrata
3. Iz kakvog materijala su vrata?
4. Što se dešava kada nestane struje (kako da dođem do vozila)?
5. U garaži ne želim potpunu tamu, da li je moguće ugraditi stakla ili otvore u vrata?
6. Da li s jednim daljinskim upravljam samo s jednim vratima ili s više njih odjednom?
7. Što se događa ako vrata nalete na prepreku ili dijete?
8. Da li je motor vidljiv?
9. Što mora pripremiti moj električar prije montaže vrata?


1. Kada izabrati ROLO garažna vrata?
ROLO sistem vrata koristi se kod garaža s nadvojem od 30-35 cm na unutarnjoj strani. Rolo sistem vrata vam omogućava slobodan prostor unutar garaže (recimo za skije).
Ukoliko nemate nadvoja možete vrata ugraditi i na vanjskoj strani kuće. U tom primjeru se povećava tudi sama dubina garaže. Ili se odlučite za stopna garažna vrata, koja uzimaju po visini samo 13,5 cm ili malih 6 cm (ovisno od tipa vrata). Sva vrata su izrađena po mjeri i mogu se dobiti u 14 standardnih boja.
 

2. Kada izabrati STROPNA garažna vrata?
Stropna garažna vrata su primjerna za niske garaže s ili bez nadvoja. Pod stropom vam uzimeju samo 13,5 ili 6 cm. Pogon se nalazi pod stropom ili bočno kod vodilica. Vrata imaju standardno uključenu zaštitu od provale, otvaranje pri nestanku električne energije i daljinsko upravljanje. Sva vrata su izrađena po mjeri i mogu se dobiti u 14 standardnih boja.
 
 
3. Iz kakvog materijala su vrata?
Garažna vrata Roltek su izrađena iz aluminija. Aluminij garantira proizvodu dug vijek trajanja, jer je otporan na koroziju. Vodilice i završna lamela su izrađene iz ekstrudiranog aluminija, koji je dosta tvrd i s tim garantira pravilan tijek vrata po vodilicama i štiti ih od ispadanja iz vodilica. Kutija kod rolo vrata je izrađena iz valjanog aluminija. Više o materijalima i bojama pogledajte ovdjej: http://www.roltek.hr/prodajni-program/garazna-vrata/materijali-i-boje 
 
 
4. Što se dešava kada nestane struje (kako da dođem do vozila)?
Pri narudžbi garažnih vrata uvijek savjetujemo ugradnju sistema za otvaranje vrata u nuždi. Posstoje dvije mogućnosti – ručno otvaranje s monokomandno, ručicom NHK, koja se nalazi na visini kutije ili sistem INB (moguće kod sistema B1 i B2), koji se nalazi na vodilici za lakši pristup.
Stropna vrata SILENTO.2 i GECCO imaju već standardno ugrađeno otvaranje sa unutarnje strane. U slučaju, da imate u garaži već postojeći prolaz, to će biti dovoljno. Ukoliko su vam garažna vrata jedini ulaz u garažu, možete si na vanjskoj strani ugraditi ključavnicu, koja omogućava otvaranje u nuždi s vanjske strane.

5. U garaži ne želim potpunu tamu, da li je moguće ugraditi stakla ili otvore u vrata?
Možete izabrati neograničen broj svjetlosnih lamela, koje imaju otvore zaštićene posebnim pleksi staklom. Tako ćete imati u garaži dok je zatvorena dovoljno svjetlosti.

6. Da li s jednim daljinskim upravljam samo s jednim vratima ili s više njih odjednom?
Ako imate garažu s dvoja ili više vratai, možete upravljati s jednim daljinskim upravljačem za više vrata. S jednim daljinskim se može upravljati do najviše četiri vrata.

7. Što se događa ako vrata nalete na prepreku ili dijete?
Vrata su opremljena sa sigurnosnom opremom (opto senzor ili fotoćelija), koja pri naletu na prepreku reagira tako da se vrata zaustavljaju i samostalno podižu.

8. Da li je motor vidljiv?
Motor kod rolo vrata nije vidljiv jer je skriven u cijevi u kutiji. Izuzetak su industrijska vrata, jer se upotrebljava bočni trofazni motor. Kod SILENTO.2 vrata motor je vidljiv i nalazi se na stropu, kod sistema GECCO motor se nalazi na bočnoj vodilici.

9.Što mora pripremiti moj električar prije montaže vrata?
Vaš električar ne treba pripremiti ništa osim dovoda struje do blizine vrata. Ostalo rade naši monteri, koji su specializirani za elektro spajanje vrata. 
U slučaju da se vrata ugrađuju u novogradnji gdje još nisu riješene elektroinstalacije, naši će monteri pustiti kabel koji će kasnije priključiti vaš električar.