Upravljanje roleta

Vrijeme klasičnog ručnog upravljanja s trakom prolazi. S napretkom tehnologije na svim područjima mijenjaju se i želje kupaca roleta. Motorno upravljanje roleta prije je predstavljalo veliki izdatak, međutim sada je postalo dostupno svakome.

Za svakodnevno otvaranje i zatvaranje svih roleta možete izgubiti malo vremena i napora ako si priuštite udobnost motornog pogona. Pored udobnosti i jednakomjernog djelovanja rolete s motornim pogonom imaju duži vijek trajanja.

Izbrati možete između više vrsta upravljanja roletama:
krmilj_trak.jpg Klasično upravljanje na traku
Do 9 kg težine sjenila možete se odlučiti za klasično upravljanje na traku. Rolete se upravljaju jednostavno s potegom trake, koja se navija u automat.
krmilj_monokom.jpg Ručno upravljanje s monokomandom
Upravljanje rolete s vrtnjom monokomandne palice. Monokomandna palica se koristi kada su rolete prevelike i s tim i preteške za traku.
krmilj_stikalo.jpg Motorno upravljanje s prekidačem
Većina ljudi se odlučuje za motorno upravljanje roleta. Rolete se upravljaju jednostano s pritiskom na prekidač na zidu –isto kao što palimo i gasimo svjetlo. Na jedan prekidač možemo povezati jednu ili više roleta.
daljroka.jpg Motorno daljinsko upravljanje
Većina stvari se danas upravlja pomoću daljinskoga, pa je to i slučaj sa roletama. S daljinskim upravljanjem rolete spustite ili podignete na željenu visinu. S jednim daljinskim možete istodobno upravljati sa jednom ili više roleta.
krmilj_stikalo_ura.jpg Inteligentno upravljanje s vremenskim satom
Najudobniji način upravljanja roleta je kada se same dižu i spuštaju u unaprijed dogovoreno vrijeme. Taj način upravljanja nudi i dodatnu sigurnost vašega doma od provalnika, jer s njihovim samostalnim dizanjem i spuštanjem dobiva se osjećaj da se u objektu nalaze neke osobe.Sigurnosti dajemo dodatni fokus, zato su sve naše rolete na motorno upravljanje standardno opremljene sa motorima SES, koji imaju ugrađenu zaštitu pred naletom na prepreku i zaštitu pri dizanju lamelnog plašta.
Sve rolete sa SES motorima imaju krute opruge GLIDI, koje roletu zaključaju kada dođe u donji konačni položaj.

Zaboravljeni predmeti na prozorskim klupicama mogu kod običnih motora napraviti štetu, jer kada se roleta spušta, naleti na prepreku i silom pritisne istu, što će prouzročiti štetu na predmetu i na samoj roleti, jer se mehanizam može polomiti.
Sa novim motorima SES tih problema više nema jer roleta kod spuštanja osjeti prepreku, zaustavi se i podigne nazad za 30 cm.